Nieuwe diffuser voor Ferrari in Portugal

(c) Scuderia Ferrari Press Office

Ferrari hoopt opnieuw een stap vooruit te zetten tijdens de Grand Prix van Portugal, omdat het daar met een nieuwe diffuser gaat aantreden. De vorige updates die het meenam naar Rusland en Duitsland, pakten goed uit voor de Scuderia. 

”We hebben al een paar kleine wijzigingen aangebracht in het aeropakket van de auto in Sotsji en andere toegevoegd op de Nürburgring”, vertelt Enrico Cardile, hoofd aerodynamica, aan Crash.net.

”In Portimão zullen we een nieuwe update hebben, voornamelijk voor de diffuser, waarmee het programma van de afgelopen maanden wordt afgerond. Het belangrijkste is om bevestiging te krijgen dat onze ontwikkeling op de goede weg is”, voegt hij eraan toe. ”De indicaties van de afgelopen Grands Prix zijn positief en we hopen dat hetzelfde dit weekend zal gelden. We moeten er rekening mee houden dat de ontwikkeling dit jaar meer dan ooit gericht is op het volgende seizoen.”

Ferrari hoopt met de nieuwe updates betere punten te kunnen scoren dat het tot nu toe heeft kunnen doen. Maar Cardile erkent ook dat het ontzettend dicht bij elkaar zit in het middenveld.

”Dit jaar hebben we maar een paar keer kunnen vechten voor een plekje op de tweede of derde rij en ons doel tussen nu en december is om consequent voor die plekken te vechten. Maar juist omdat dit deel van de grid zo dichtbij zit, is er nauwelijks iets voor nodig om jezelf als vierde of twaalfde te vinden, maar dat hoort er allemaal bij”, besluit hij.