Verstappen: ”We hebben een stap vooruit gezet”

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft op zijn eigen website vooruitgeblikt op de Grand Prix van Portugal. Na een afwezigheid van 24 jaar keert de Formule 1 terug. Destijds werd er gereden op het circuit van Estoril. Nu strijkt de koningsklasse voor het eerst neer in Portimão. 

Net als in Mugello heeft Verstappen het circuit in de Algarve alvast verkend. ”Het is een geweldig circuit!”

”Ik was er een paar dagen en het regende het grootste gedeelte van de tijd, maar het was toch gaaf om er te rijden, helemaal op de natte baan. Het zit vol met hoogteverschillen en de lay-out is erg cool. Het is deels technisch, maar over het algemeen is het een snel circuit, dus ik kijk er naar uit om daar nu met een Formule 1-auto te rijden. Ik ga graag naar nieuwe circuits, het is voor iedereen iets nieuws en dat kan dingen door elkaar gooien, wat het interessant maakt.”

De Nederlander geeft aan dat de auto een stap vooruit heeft gezet en hij hoopt dat hij net zo competitief is als op de Nürburgring.

”We hebben een goed weekend gehad op de Nürburgring en ik denk dat we een stap vooruit hebben gezet met de auto. We leken dichter bij Mercedes te zitten, wat erg positief is en met een nieuwe baan, kijk ik er naar uit om te zien wat we kunnen bereiken.”