Steijn Schothorst over zijn ADAC GT Masters weekend

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Steijn Schothorst terug op zijn weekend in de ADAC GT Masters. In de kwalificatie zat Steijn er erg goed bij. Eén van de races mocht hij zelfs van pole position starten. Helaas waren de auto’s achter hem iets sneller op het rechte stuk waardoor hij een aantal plaatsen verloor bij de start.

“We hebben zojuist het weekend afgesloten van de ADAC GT Masters op de Red Bull Ring. Het was het vijfde raceweekend in het kampioenschap. We hebben er een gemixt gevoel aan over gehouden. We hebben onwijs goede kwalificaties gereden. Ik had pole position op de zaterdag en mijn teamgenoot had pole position op zondag. Ondanks het feit dat het geen goed Lamborghini circuit is hebben we toch twee hele sterke kwalificaties gereden. In beide races werden we bij de start al vrij snel voorbijgereden door de turbo auto’s. In beide gevallen stonden er twee BMW ’s achter ons die er allebei in no time al voorbij waren. Dat is nou eenmaal de karakteristiek van het circuit en we wisten ook wel een beetje dat het zou gaan gebeuren.”

“Uiteindelijk in de races wel twee keer goede punten gepakt. En daar kunnen we zeer tevreden mee zijn. Helemaal over onze snelheid in de kwalificatie. Zoals ik al zei een beetje een gemixt gevoel, we hadden op zijn minst een podium mee naar huis kunnen nemen maar dat was ons niet gegund. Ik denk wel dat we hebben laten zien wat we kunnen en dat we kunnen zeggen dat het podium, en misschien wel een overwinning, dichtbij is.”

De hele update van Steijn Schothorst is te horen op Grand Prix Radio.