Job van Uitert blikt vooruit op zijn eerste IMSA weekend

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Job van Uitert vooruit op zijn eerste IMSA weekend. Het is voor Job de eerste keer in Amerika en hij ziet genoeg verschillen met het racen in Europa. Hij hoopt dat hij nog vaker in Amerika mag racen.

“Dit weekend kom ik voor het eerst uit in het IMSA kampioenschap. We gaan de strijd aan om het LMP2 kampioenschap. Voor mij is het de eerste keer om in Amerika te racen. De testdagen zitten erop en op zich ben ik wel tevreden met de auto, de snelheid ziet er goed uit. Het is nu belangrijk dat onze bronzen rijder op snelheid is.”

“Racen in Amerika is wel anders in vergelijking met het race in Europa. De banen zijn echt old school, er is geen ruimte voor fouten. Maar dat maakt het voor een rijder wel een stuk mooier. Het is gewoon wat meer op de limiet rijden en wanneer je een fout maakt weet je dat de kans dat je de muur raakt erg groot is. De kerbs zijn ook gigantisch hoog, je kan eigenlijk niks meenemen. Het is wel heel vet, ik voel me hier heel erg thuis. Ik hoop hier in de toekomst nog meer te kunnen en mogen rijden. Een mooi begin en we gaan zien hoe het gaat.”

De hele update van Job van Uitert is te horen op Grand Prix Radio.