Hülkenberg heeft Racing Point met ontwikkeling geholpen

Technisch directeur van Racing Point Andrew Green heeft tegenover Motorsport.com aangegeven dat Nico Hülkenberg geholpen heeft met de ontwikkeling van de Racing Point. De feedback die de Duitser gaf tijdens de tweede Grand Prix op Silverstone was de inspiratie voor updates later in het seizoen.

Nico Hülkenberg is voor Racing Point dit jaar de rots in de branding. Toen Sergio Perez een positieve coronatest had moest de Duitser zich ineens melden op Silverstone. Daar kon hij de eerste Grand Prix helaas niet rijden vanwege een probleem met zijn roze bolide. Een week later mocht Perez weer niet rijden vanwege zijn positieve test. Gelukkig voor de Duitser mocht hij het een week later weer proberen. Hij reed een goede race en eindigde uiteindelijk al zevende. Afgelopen weekend moest Hülkenberg zich weer ineens melden om de zieke Lance Stroll te vervangen. Het lijkt lastig om op het allerlaatste moment in een nieuwe auto te stappen maar Nico had natuurlijk al eerder in de Racing Point plaatsgenomen. Na afloop van de race gaf de Duitser met startnummer 27 aan dat de auto heel anders aanvoelde. Wat hij niet wist is dat hij daar zelf de oorzaak van was.

Technisch directeur Andrew Green heeft namelijk aangegeven dat de feedback van Hülkenberg voor updates later in het jaar heeft gezorgd. “Alle veranderingen die zijn doorgevoerd naar aanleiding van de feedback van Hülkenberg heb je niet na 4 rondjes onder de knie. De feedback die hij deze keer gaf was weer van onschatbare waarde.” Zo gaf Andrew Green aan tegenover Motorsport.com. “De verbeteringen aan de ophangingen zijn direct aan Nico te danken.”