Tsunoda gaat voor AlphaTauri testen op Imola

(c) Red Bull Content Pool

Yuki Tsunoda kruipt op 4 november achter het stuur voor AlphaTauri voor zijn allereerste Formule 1-test. De Japanse Red Bull/Honda-junior zal op Imola de auto uit 2018 aan de tand voelen.

Tsunoda wordt door Red Bull en Honda klaargestoomd voor een mogelijk Formule 1-stoeltje in 2021. Om daarvoor in aanmerking te komen moet de Japanner wel in de top vier van het huidige Formule 2-kampioenschap eindigen. Tsunoda staat op dit moment op de derde plaats en lijkt daarmee goed op koers te zijn om de benodigde punten voor zijn superlicentie binnen te halen.

AlphaTauri wil de talentvolle Japanner dit seizoen mogelijk nog inzetten tijdens een vrije training. Tsunoda moet daarvoor wel eerst 300 kilometer afgelegd hebben in een Formule 1-auto. Die mogelijkheid krijgt de Red Bull/Honda junior dus op 4 november op het circuit van Imola, waar hij de Toro Rosso uit 2018 zal besturen. De test vindt drie dagen na de Grand Prix van Emilia Romagna plaats. Ter voorbereiding op de test heeft Tsunoda in de fabriek in Faenza alvast zijn stoeltje gepast.

Tsunoda kijkt uit naar zijn eerste Formule 1-meters: “Mijn prioriteit ligt bij het rijden van die 300 kilometer. Ik wil vooral niet crashen of naast de baan eindigen, want hoe meer meters ik maak, des te beter zal ik de auto begrijpen. Ik zal het dus rustig aan doen. Ik ben ervan overtuigd dat ik het kan en zal rijden zoals ik altijd doe. Ik wil me focussen op het verrichten van mijn taken, maar ook genieten van mijn eerste dag in een Formule 1-bolide. Ik kijk ernaar uit om in de auto te zitten en het moment waarop het groene licht aan het einde van de pitstraat aan gaat.”