Abiteboul: ”We moeten verslaafd worden aan succes”

Abiteboul Grand Prix Oostenrijk 2020
(c) Renault F1

Renault pakte het afgelopen weekend eindelijk weer een podium. Daniel Ricciardo werd tijdens de Eifel Grand Prix derde. Teambaas Cyril Abiteboul vindt dat na dit podium, men bij Renault verslaafd moet raken aan succes om verdere stappen te zetten.

Het vorige podium dat de Franse renstal wist te pakken was in 2015 tijdens de Belgische Grand Prix. Romain Grosjean reed voor het team, dat toen nog als Lotus door het leven ging, en pakte toen de derde plaats.

”Het is duidelijk een heel emotioneel moment, het is een geweldig gevoel”, zei Abiteboul aan Autosport. “Dat podium is misschien niet het ultieme doelwit van onze reis in de F1. Met name de resultaten die fabrikanten willen, we willen meer, maar er moet altijd een eerste keer zijn. En dat eerste podium hier, dat moment met Daniel, op een plek als deze, is een geweldig moment.”

Abiteboul hoopt dat dit resultaat meer succes oplevert en dat zijn werknemers verslaafd worden aan succes.

”De hoeveelheid werk die in een programma als dit zit, en ik heb het niet alleen over mij, maar ik heb het over de 1000 extra teamleden waaruit dit team bestaat. Ze hebben een beetje emotie nodig, ze hebben wat energie nodig. Houdt er rekening mee dat we enorm groeiden. De meeste mensen die zich bij het team hebben gevoegd, zijn jonge mensen, die nog nooit de emotie hebben ervaren van winnen, of zelfs maar op het podium staan. Dus we moeten dat innemen en we moeten ze verslaafd maken aan succes, zodat ze zich meer kunnen ontwikkelen en meer succes kunnen opbouwen.”