Steiner bevestigt geruchten over nieuwe line-up

Guenther Steiner © Andy Hone / LAT Images

Guenther Steiner heeft tegenover Motorsport.com aangegeven dat er meerdere coureurs op de lijst staan voor 2021. Het gaat om Sergio Pérez, Nico Hülkenberg en Nikita Mazepin. Er bestaat een goede kans dat Haas na vier seizoenen met dezelfde twee coureurs volgend jaar een compleet nieuw duo in de auto heeft.

Het ging er gisteren in de podcast ‘F1 aan Tafel’ ook al over, de contractonderhandelingen bij Haas. Pitreporter Jack Plooij suggereerde vlak voor de race van zondag al dat Pérez getekend zou hebben bij Haas, en dat ook de vader van Nikita Mazepin zou hebben geïnvesteerd. Maar ook Nico Hülkenberg schijnt dus nog kans te maken op een stoeltje.

En na Jack Plooij geeft de teambaas zelf nu dus ook aan dat de Amerikaanse renstal er wel eens heel anders uit zou kunnen zien volgend jaar. Voor Mazepin heeft Steiner in het speciaal een woordje over. ‘De F2 is heel competitief en Mazepin is één van de goede rijders, dus hij komt ook op het lijstje. Maar er is heel veel talent en ik heb geen haast bij het maken van mijn keuze. Het zal zich vanzelf uitwijzen wie goed is en wie niet.’