Sandra van der Sloot over de 12 uur van Sicilië

(c) raceexpress.nl

Het was een ‘lastminute-call’ van Enrico Fulgenzi die Sandra van der Sloot vroeg om naar Sicilië te komen voor de 12 uur van Sicilië. Van der Sloot is zeer positief over het circuit waarop ze mocht rijden. ‘Je zou denken, het is maar een rondje om een meer, maar het was fantastisch.’

Het Autodromo di Pergusa neemt je in 4950 meter mee rondom het Lago di Pergusa. Het is een snel circuit dat eigenlijk alleen maar chicanes kent. Vooral de Schumacher chicane is volgens van der Sloot de moeite waard. ‘Dat is een hele snelle chicane waar je je auto tussen twee bandenstapels door moet manoeuvreren.

Ondanks het mooie circuit en het ‘enerverende weekend’ zoals de vrouwelijke coureur het beschrijft viel het resultaat tegen. ‘We hadden problemen met de aandrijfassen, en ik had zelf een probleem met de rem.’ Op een gegeven moment was er volgens Van der Sloot ‘niemand thuis’ en daardoor raakte ze de bandenstapel.

‘Het team kon gelukkig alles nog tip top in orde brengen en zo zijn we in ieder geval toch nog gefinisht. Bovendien kon mijn teamgenootje Jeroen Bleekemolen het podium behalen. Het was zeer zeker een weekend om mooi op terug te kijken en hopelijk staan we volgend jaar ook weer aan de start.’