Jeroen Bleekemolen tweede op Enna-Pergusa

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Jeroen Bleekemolen terug op zijn weekend in de Coppa Florio 12 uur van Sicilië. Bleekemolen reed op Enna-Perguse, het circuit waar zijn vader in de Formule 3 wist te winnen. Zelf kwam hij door drie lekke banden net tekort voor de overwinning.

“Het was een gaaf weekend. Het was voor ons eigenlijk een race zonder al te veel problemen. We zijn uiteindelijk tweede geworden in onze klasse. Het ging eigenlijk allemaal lekker, we hebben alleen drie lekke banden gehad. Dat veroorzaakte natuurlijk wel een klein beetje tegenslag en wat oponthoud waardoor we niet meer konden winnen. Zo ver zaten we er niet achter, zonder de lekke banden had het zeker gekund.”

“Het had ook veel slechter gekund want door de hoge kerbstones daar op het circuit en met de hoge snelheden gingen er heel veel auto’s kapot. Uiteindelijk zijn er heel veel auto’s niet aan de finish gekomen of met veel grotere problemen dan alleen een paar lekke banden. Het was een mooi weekend en het was gaaf om op Enna-Pergusa te racen. Het was de eerste keer voor mij, mijn vader heeft daar in 78 de Grand Prix in de Formule 3 gewonnen en het is mooi om daar ook een keer geweest te zijn. Wie weet tot volgend jaar, het zou mooi zijn als het volgend jaar weer georganiseerd kan worden.”

De volledige update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.