Jaap van Lagen derde in Coppa Florio 12 uur van Sicilië

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Jaap van Lagen terug op zijn weekend in de Coppa Florio 12 uur van Sicilië. Na een goede kwalificatie had het team wat problemen met de auto tijdens de race. Hierdoor vielen ze wat terug. Uiteindelijk wisten ze als derde te eindigen in hun klasse.

“Het is echt een fantastisch circuit, een mooie baan rondom een meer. Ik reed met het team van MP Motorsport met een Mercedes GT3 en dat ging eigenlijk heel erg goed. We hebben wat vrije trainingen gedaan en in de kwalificatie heb ik de pole position weten te scoren. Ook in de race liep het eigenlijk fantastisch. In de eerste zes uur op zaterdag wisten we als tweede te finishen, een ronde achter de nummer één. Op zondag weer van start gegaan en hebben we zelfs nog een tijdje aan de leiding gelegen. Helaas kregen we wat pech. Een gebroken schokbreker en later nog een kapotte splitter.”

“We hebben dus veel tijd verloren in de pitstraat. Uiteindelijk zijn we als vijfde geëindigd in de race en als derde in de klasse. We hadden toch wel gehoopt op een plaats bij de eerste twee maar dat is niet gelukt. Wel was het een erg mooi evenement. Uiteindelijk heb ik nog wel twee keer de snelste raceronde gereden. Dat was wel een mooie opsteker voor mij maar ook voor het team. De jongens hebben keihard gewerkt. Komend weekend zit ik op Misano waar ik een twee uurs race ga rijden. Ik houd jullie zeker op de hoogte.”

De volledige update van Jaap van Lagen is te horen op Grand Prix Radio.