Hülkenberg had ook voor Red Bull kunnen rijden in de Eifel

(c) Red Bull Content Pool

Het had zomaar gekund dat Nico Hülkenberg niet voor Racing Point had gereden dit weekend, maar voor Red Bull. Toen Alex Albon’s corona test onduidelijk bleek hing Helmut Marko direct met Hülkenberg aan de lijn.

Helmut Marko geeft aan dat hij al op vrijdag sprak met Hülkenberg. ‘Albon had een onduidelijke test en zodra ik landde belde ik gelijk Hülkenberg op.’ Hülkenberg zal het vast een beetje jammer hebben gevonden, en ging zonder enkele verwachting het weekend in. Een dag later werd hij echter opnieuw gebeld door een F1 teambaas. Hij mocht alsnog instappen bij Racing Point en behaalde een uitstekende achtste positie.

Ondanks het feit dat Marko Hülkenberg dus graag zou inzetten als reserverijder, lijkt het er vooralsnog niet op dat Hülkenberg een voltijd stoeltje krijgt bij de Oostenrijkse renstal. De resultaten van Albon mogen dan op zijn zachtst gezegd tegenvallen, Helmut Marko blijft bij zijn standpunt. ‘Hij moet nog niet rekenen op een zitje.’