Helmut Marko wil door met Honda motor

(c) Red Bull Content Pool

Helmut Marko heeft aan Sport1 laten weten dat Red Bull graag de motoren van Honda wil blijven gebruiken na 2022. Red Bull wil alles van Honda overnemen om zelf de motor te kunnen prepareren. Marko geeft wel aan dat dit alleen mogelijk is als teams vanaf 2022 de motor niet meer mogen ontwikkelen.

Red Bull staat voor een moeilijke keuze. Honda gaat de Formule 1 verlaten en dat laat het Oostenrijkse team zonder motorfabrikant. Toto Wolff heeft afgelopen weekend aangegeven dat er geen mogelijkheid is om Red Bull van motoren te kunnen voorzien. Dan blijven er drie opties over: Renault, Ferrari of de Honda motor overnemen. Dit laatste heeft de voorkeur volgens Helmut Marko.

“Wij willen graag de basis, de intellectuele eigendommen en alles daarom heen overnemen van Honda.” Dat is wat Helmut Marko heeft laten weten aan Sport1. Volgens Marko is het niet handig om samen te werken met een leverancier die ook een eigen team heeft. Als er een motor aangeleverd wordt zal het chassis aangepast moeten worden. Daarom heeft dit niet onze voorkeur.

Marko benadrukt dat dit alleen mogelijk is wanneer er geen doorontwikkelingen meer mogen plaatsvinden op motorisch gebied vanaf 2022. Iedere vorm van doorontwikkeling is op technisch en financieel gebied niet mogelijk. De teams moeten snel ingelicht worden volgens de adviseur van Red Bull want er is een meerderheid nodig om dit door te zetten. Mochten de teams tot een overeenstemming komen zal Red Bull met Honda om de tafel gaan om van dit plan werkelijkheid te maken.