Ricciardo geniet van eerste podium met Renault

Formule 1 Grand Prix Radio Ricciardo Nurburg Ring
(c) Renault

Daniel Ricciardo behaalde tijdens de Grand Prix van de Eifel zijn allereerste podium voor Renault. De Australiër was na afloop van de race dan ook dolgelukkig met zijn derde plaats én zijn gewonnen weddenschap met teambaas Cyril Abiteboul. 

Ricciardo kende een goede race in de Eifel. De Australiër plaatste vroeg in de race een belangrijke move voor P4 op Leclerc. Daarna profiteerde de Renault-coureur van het uitvallen van Valtteri Bottas.

Voor Ricciardo was het zijn eerste podium sinds 2018. De Renault-coureur straalt dan ook van oor tot oor na afloop. “Het is lang geleden. Dit voelt zelfs als mijn allereerste podium ooit, want het is alweer tweeënhalf jaar terug. Het is een fantastisch, hernieuwd gevoel. Ik ben zo blij, want hier wachten we al zo lang op.”

De derde plaats van Ricciardo betekent ook een belangrijke morele boost voor Renault. Teambaas Cyril Abiteboul moet nu wel geloven aan het laten zetten van een tatoeage. Ricciardo sloot een weddenschap af met de Fransman dat hij een podiumplek zou behalen. Die weddenschap heeft hij nu dus gewonnen: “Het gaat echt gebeuren. Ik moet er nog even over nadenken wat het wordt. Het zal in ieder geval iets met mij te maken hebben, maar met een Duits tintje omdat dit de plek is waar het is gelukt. Een tipje van de sluier: het heeft iets met Duitse tradities te maken.”