Hülkenberg: dit soort kansen moet je pakken

Formule 1 Nico Hulkenberg, Racing Point
Foto: Racing Point

Nico Hülkenberg vervangt dit weekend de zieke Lance Stroll. Vlak voor de kwalificatie werd de Duitser gevraagd om in te vallen. Hülkenberg heeft aangegeven dat hij, hoewel het hectisch is, dit soort kansen toch moet pakken.

Tijdens de laatste vrije training voor de Grand Prix van de Eiffel werd bekend dat Lance Stroll zich niet goed voelde en waarschijnlijk niet kon deelnemen aan de kwalificatie en de race. Racing Point moest dus op zoek naar een vervanger, en wendde zich opnieuw tot Nico Hülkenberg. De Duitser viel dit jaar op Silverstone ook al in voor Sergio Pérez. Op Silverstone kwam het nieuws laat, maar Hülkenberg had toen wel tijd om deel te nemen aan trainingen. Dit keer kwam het nieuws nog later vertelde Hülkenberg voor de camera van Ziggo Sport.

“Ik zat om elf uur met vrienden aan de koffie in Keulen en toen belde Otmar (Szafnauer red.) en die zei ‘je moet even hier komen’. Het is moeilijk te omschrijven, dat het weer zo gebeurt, zo kort voor de kwalificatie dat is gewoon gek”, vertelde de Duitser. “Natuurlijk is het heel moeilijk, maar dit is hetzelfde team en dezelfde auto die ik ken van Silverstone (toen Hülkenberg inviel voor Pérez red.). Zo moeilijk als het is, het is toch een kans voor mij om weer te rijden, en hier weer te zijn. Aan het einde van de dag is dit natuurlijk mijn werk. Als ik zo’n kans heb moet ik die pakken.”

Hülkenberg kwalificeerde zich als laatste, maar de Duitser is tevreden. “Natuurlijk laatste is niet zo leuk, het is jammer, maar onder deze omstandigheden met maar vier rondjes en nul voorbereiding. De auto is ook echt anders, het sturen is erg veranderd sinds Silverstone. Ik ben er dus wel tevreden mee moet ik zeggen”, besloot Hülkenberg.