Bottas pakt pole position voor GP Eifel, Verstappen derde

Bottas-Eifel

Valtteri Bottas zal de Grote Prijs van de Eifel van pole position beginnen. Verstappen leek er goed bij te zitten, maar uiteindelijk moet de Nederlander genoegen nemen met de derde plek.

Q1
De regen en mist van de afgelopen dagen was weg, en na een enkele vrije training was het dan tijd voor de kwalificatie. Nico Hülkenberg, verrassende vervanger van Lance Stroll, ging als een van de eerste de baan op met een setje softs. Mercedes bezette al snel de eerste twee plekken, met Hamilton voor Bottas. Verstappen zette zich daarna met een solide ronde bovenaan de tijdenlijst. Ferrari had deze keer geen problemen om door te komen naar het tweede gedeelte, maar voor Hülkenberg eindigde het niet zoals gehoopt. De Duitser bleef steken op de laatste plek, achter Grosjean, Russell, Latifi en Räikkönen.

Q2
Mercedes besloot het in hun eerste run op de mediums te proberen, om zo een mogelijke andere strategie te hebben voor de race van morgen. Verstappen dook daar op softs vanzelfsprekend onderdoor, met teamgenoot Albon op plek drie. Bottas besloot het toch maar op de softs te proberen, want zijn run op de mediums had hem slechts P8 opgeleverd. Sebastian Vettel zat op de wip op P11, teamgenoot Leclerc stond nog negende. Leclerc verbeterde zich nog naar de vijfde plek, maar Vettel bleef steken op de elfde plek. Hamilton volgde het voorbeeld van Bottas en besloot toch nog een snellere ronde op de softs te zetten, waarmee hij 0.077 seconden voor Max belandde. Uitvallers in het tweede gedeelte waren Vettel, Gasly, Kvyat, Giovinazzi en Magnussen.

Q3
Na de eerste run in Q3 stond Verstappen bovenaan, met Bottas en Hamilton binnen 81-duizendste van zijn tijd. Zijn enige paarse sector was in de eerste sector, maar daar was Bottas nog even de fout ingegaan. In de laatste run was het giswerk wie er pole zou pakken, want het leek heel dicht bij elkaar te zitten. Hamilton ging als eerste naar de top, maar Bottas dook daar onderdoor. Verstappen bleef steken op de derde plek. Charles Leclerc zette zijn Ferrari nog op een knappe vierde plek.

De volledige uitslag van de kwalificatie zie je hieronder:

https://twitter.com/F1/status/1314931782626705409

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden