BREAKING: Coronavirus treft Mercedes: zes teamleden naar huis gestuurd

(C) Mercedes AMG Petronas F1

Het team van Mercedes heeft extra maatregelen getroffen nadat het donderdag bekendmaakte dat een van haar werknemers besmet is geraakt met het coronavirus. Op vrijdag liet het team weten dat er zelfs een tweede covid-besmetting geconstateerd was. Als gevolg daarvan zijn onder andere zes nieuwe teamleden ingevlogen vanuit het Verenigd Koninkrijk om de nu openstaande functies binnen het team op te vullen.

Verder laat Mercedes weten dat het hele team bij aankomst in Duitsland voor de Grand Prix van de Eifel opnieuw getest is. Iedereen is negatief getest op twee mensen na: iemand die positief testte en iemand bij wie de testuitslag niet eenduidig was.

Als gevolg daarvan heeft het team van Mercedes besloten om vier teamleden, die stuk voor stuk een negatief testresultaat hadden, niet deel te laten nemen aan dit Grand Prix-weekend. Zij moeten thuis in quarantaine. Men heeft daarom zes vervangers over laten vliegen vanuit het Verenigd Koninkrijk om de nu lege plekken op te vullen.

Begrip

Daarnaast geeft Mercedes aan samengewerkt te hebben met de FIA en de Formule 1 gedurende het proces en ze stellen dat ook te blijven doen. Ook vraagt het team om begrip wegens de situatie en gaat het de identiteit van de betrokken teamleden niet bekend maken.

Lees ook: Grand Prix van de Eifel VT1 afgelast vanwege de aanhoudende mist