Grand Prix van de Eifel VT2 ook afgelast

Net als de eerste vrije training is ook de tweede vrije training van de Grand Prix van de Eifel afgelast. Het was niet veilig om te rijden omdat de medische helikopter door de mist niet kon vliegen. Net als op Imola later dit jaar zullen de teams genoegen moeten nemen met twee dagen.

In de eerste vrije training kon er niet gereden worden door de weersomstandigheden. Ook aan het begin van de tweede training kon er nog niet gereden worden. De medische helikopter kon door de mist niet vliegen, hierdoor is het niet veilig om te rijden. De wedstrijdleiding hield de teams en de fans goed op de hoogte. Een half uur na de officiële start van de tweede training kwam de wedstrijdleiding met een update of er nog gereden kon worden op de vrijdag. Iedereen moest nog even geduld hebben.

Na een half uur te hebben gewacht bleek het weer nog steeds niet goed genoeg. Over weer een half uur zal er nog eens naar de situatie gekeken worden. Uiteindelijk is de keuze gemaakt om de sessie niet te starten. Ook tijdens de tweede vrije training werd er niet gereden. De teams zullen dus met minder informatie het weekend ingaan. De teams kunnen zo wel vast oefenen voor de Grand Prix op Imola. Daar zal het weekend sowieso bestaan uit maar twee dagen. Morgen zal het weekend op de Nürburgring hopelijk echt gaan beginnen.