Geen Mercedes motoren voor Red Bull in 2022

(c) Red Bull Content Pool

Toto Wolff heeft in de persconferentie aangegeven dat er geen Mercedes motor in de Red Bull van 2022 komt. Hij geeft aan dat het team simpelweg niet genoeg capaciteit heeft om nog een team van motoren te kunnen voorzien.

Honda maakte onlangs bekend dat ze niet doorgaan in de Formule 1. Hierdoor zullen Red Bull en AlphaTauri opzoek moeten naar een nieuwe partner voor 2022. Mochten ze geen nieuwe motorleverancier vinden zullen ze verplicht samen moeten werken met Renault. Red Bull en Renault gingen niet bepaald als vrienden uit elkaar. Red Bull zal dus de voorkeur hebben voor een andere leverancier. Mercedes is de gedroomde motor voor het Oostenrijkse team maar de kans is erg klein dat Red Bull in 2022 met Mercedes motoren rijdt. Toto Wolff heeft namelijk aangegeven dat er geen mogelijkheid is om nog een team van motoren te voorzien.

In de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix heeft hij aangegeven dat het onmogelijk is motoren te leveren aan Red Bull. De teambaas gaf aan dat ze nu soms al bang zijn dat ze niet genoeg krachtbronnen kunnen leveren. “Er is gewoon geen capaciteit voor nog een team.” Wolff maakt zich geen zorgen over de toekomst van Red Bull in de Formule 1. Hij gaat ervan uit dat Helmut Marko nog wel een plan B heeft.