Contractverlenging Räikkönen wordt dit weekend bekend

(c) Alfa Romeo Racing

Kimi Räikkönen gaat volgens Autosport nog een jaar voor Alfa Romeo rijden. Autosport meldt dat de contractverlenging dit weekend bekend wordt gemaakt.

Räikkönen gaat dit weekend de coureur met de meeste Formule 1-starts worden. Momenteel deelt de Fin het record van 322 racestarts nog met de Braziliaan Rubens Barrichello, maar daar zal na de Eifel Grand Prix, die dit weekend wordt verreden, verandering in komen. Volgens Autosport gaat de Fin hier volgend jaar nog een flink aantal racestarts aan toevoegen. Dit weekend komt volgens Autosport de bevestiging dat Räikkönen nog een jaar voor Alfa Romeo gaat rijden.

Een van de stoeltjes bij Alfa Romeo zou dus vergeven zijn. Het is nog niet bekend wie volgend jaar naast Räikkönen plaats moet nemen, maar het gerucht gaat dat Mick Schumacher, de zoon van Michael Schumacher, een goede kans maakt. Schumacher is een Ferrari-junior, en volgens Autosport heeft Ferrari grote invloed op de toewijzing van de tweede plek bij Alfa Romeo. Momenteel zou Ferrari twijfelen tussen de huidige coureur Antonio Giovinazzi en Schumacher, die dit weekend voor het eerst in actie komt voor Alfa Romeo in de eerste vrije training.