Verstappen heeft geen motorclausule in het contract

(c) Red Bull Content Pool

Volgens Christian Horner heeft Max Verstappen geen motorclausule in zijn contract staan. Dat meldt Motorsport dinsdagavond. Verstappen zou een clausule hebben dat als Red Bull hem geen competitieve motor kan bieden, hij voortijdig de Oostenrijkse renstal kan verlaten.

Helmut Marko zei onlangs het volgende over de mogelijke clausule van Verstappen: ”Max heeft eigenlijk een vast contract voor 2021. Maar we zijn ons terdege bewust dat we hem ook een competitieve motor moeten geven.” Met deze uitspraak leek het erop dat Marko op een clausule doelde, dat mocht Red Bull geen competitieve motor hebben, Verstappen zijn contract niet hoeft te respecteren.

Volgens Horner klopt daar echter niets van: ”De contracten tussen de coureur en het team zijn uiteraard privé. Maar er is absoluut geen sprake van een motorgerelateerde clausule in de verbintenis van Max. Hij is competitief, voelt zich goed bij het team en gelooft heilig in het programma van Honda dat de motor van 2022 naar 2021 heeft gehaald. Dat is bemoedigend.

Ook over de toekomst van Verstappen bij Red Bull, maakt Horner zich geen zorgen.

”Hij verheugt zich daar op en tot 2022 hebben we nog een lange weg te gaan”, besluit hij.