Tijdschema voor de Grand Prix van de Eifel

Nog drie nachtjes slapen en dan starten de Formule 1 motoren weer in Duitsland. Voor het eerst in zeven jaar zullen er weer F1 auto’s rijden op het Grand Prix circuit van de Nürburgring. Zie hier het tijdschema voor de naar verwachting herfstachtige Grand Prix van de Eifel.

De laatste keer dat er in Duitsland gereden werd, waren we getuige van een spektakelstuk op de Hockenheimring. Deze werd mede mogelijk gemaakt door de wisselende weersomstandigheden.

Ook voor aanstaand weekend wordt slecht weer voorspeld. Dat hebben we natuurlijk al vaker gehoord dit seizoen, zonder dat er ook maar een spatje regen viel op de zondag. Of er neerslag valt blijft dus nog even afwachten maar dat het erg koud word mag duidelijk zijn, met een voorspelde temperatuur onder de tien graden op zondag.

De organisatie van de Eifel Grand Prix maakte kort geleden bekend dat het 20.000 kaarten in de verkoop deed. Een groot deel van die kaarten is ongetwijfeld naar Nederlanders gegaan die het als dé kans zagen om Max Verstappen nog eens in actie te zien dit seizoen.

Helaas zal er uiteindelijk weinig oranje te zien zijn op de tribunes nu Nederland wordt aangemerkt als code rood in Duitsland met betrekking tot het coronavirus. Dat wordt dus toch toekijken vanaf de bank, en dat doe je op onderstaande tijdstippen:

Vrijdag 9 oktober
Eerste vrije training (VT1); 11:00 – 12:30 uur
Tweede vrije training (VT2); 15:00 – 16:30 uur

Zaterdag 10 oktober
Derde vrije training (VT3); 12:00 – 13:00 uur
Kwalificatie; 15:00 – 16:00 uur

Zondag 11 oktober
Race; 14:10 – 17:10 uur

Zoals tijdens ieder Grand Prix-weekend is tijdens de kwalificatie en de race het commentaar van Olav Mol live te beluisteren op Grand Prix Radio. Ook houden we je via de website op de hoogte van het laatste nieuws.