Renger van der Zande over zijn podium in Indianapolis

Een derde plek tijdens de acht uur van Indianapolis voor Renger van der Zande. De GT coureur reed voor het team van Honda. Op een gegeven moment lag Van der Zande zelfs tweede op tien seconden van de leider. Een probleem met de versnellingsbak zorgde er echter voor dat men bij Honda moest settelen voor een derde plek.

‘De snelheid in de auto was goed en ik was erg tevreden over mijn eigen prestatie.’ Zo legt Van der Zande uit. ‘Ik ben vooral tevreden omdat ik natuurlijk reed voor het fabrieksteam van Honda, waar ik graag verder mee aan de bak wil.’ Gaat hij verder.

Van der Zande doet deze week verslag vanuit Orlando, waar hij na de race naartoe is gevlogen om met zijn team Wayne Taylor Racing te spreken over volgend jaar. Hij herhaalt nog maar eens dat het spannende tijden zijn in de motorsport. ‘Het is in de hele motorsportwereld spannend, en we zullen zien hoe we het voor volgend jaar weer allemaal voor elkaar gaan krijgen. Over twee weken race ik weer in Petit Le Mans, een race die ik al eens gewonnen heb. Maar nu eerst naar huis, naar Amsterdam.’

De hele audio update van Renger van der Zande is te beluisteren op Grand Prix Radio.