Mercedes gaat AMG een prominentere rol geven in de F1

(C) Mercedes AMG Petronas F1

Tijdens een presentatie aan haar investeerders heeft Mercedes laten weten langer actief te blijven in de Formule 1. Dat meldt Auto, Motor und SportHet sportmerk AMG gaat een prominentere rol krijgen van Mercedes in de koningsklasse van de autosport.

Alle teams zijn onlangs akkoord gegaan met het nieuwe Concorde Agreement. Deze overeenkomst geldt tot het jaar 2025. Teams zouden echter na ieder jaar kunnen vertrekken. Helmut Marko gaf aan dat er een clausule in het contract zit, waarmee een team na ieder jaar kan besluiten de Formule 1 te gaan verlaten.

Net als het team van Renault, dat Alpine gaat inzetten, wil Mercedes AMG meer gaan inzetten tijdens F1-projecten. Een project van AMG heeft al een F1 afgeleide hybride-turbomotor.

Daar blijft het dus niet bij. Er wordt meer in de technologie geïnvesteerd tussen de beide partijen en AMG wordt duidelijker naar voren gebracht op de auto’s van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. ”Met Project One proberen we de F1-motor nu al naar de openbare weg te brengen en allerlei technieken zoveel mogelijk te gebruiken. Het is in dat opzicht natuurlijk en logisch om de banden tussen AMG en ons F1-project nog verder aan te halen in de toekomst”, vertelt Daimler CEO Ola Kallenius tijdens de presentatie.

Deze opsteker kon de Formule 1 goed kunnen gebruiken, na het nieuws dat motorleverancier Honda de Formule 1 verlaat na 2021.