Formule 3 sluit seizoen af met test in Barcelona

Het Formule 3-seizoen wordt op 5 en 6 oktober officieel afgesloten met een tweedaagse test in Barcelona. De Nederlander Tijmen van der Helm maakt namens HWA Racelab zijn opwachting.

Het Formule 3-seizoen eindigde half september met twee races op Mugello. Renault-junior Oscar Piastri pakte na een spannende strijd de titel. De teams krijgen op 5 en 6 oktober de kans om nieuw talent aan de tand te voelen tijdens een tweedaagse test op het circuit van Barcelona. De coureurs krijgen elke dag twee keer drie uur de tijd zich te bewijzen. De teams moeten daarbij gebruik maken van de harde band.

Bij topteam Prema maakt Arthur Leclerc, het jongere broertje van Ferrari-coureur Charles Leclerc, zijn opwachting. De Monegask maakte dit weekend nog grote indruk door drie races te winnen in de Formula Regional. Hij krijgt gezelschap van onder andere David Schumacher, de zoon van Ralf Schumacher.

Nederlandse inbreng is er in de persoon van Tijmen van der Helm. De 16-jarige Nederlander, uitkomend in de Formula Renault Eurocup, zal rijden voor HWA Racelab. Het Nederlandse MP Motorsport komt onder andere met Red Bull junior Jonny Edgar aan de start in Barcelona.