Tost: “Moeilijk om een motorleverancier als Honda te vinden”

(c) Red Bull Content Pool

Franz Tost heeft laten weten dat hij het ook erg jammer vindt dat Honda de Formule 1 gaat verlaten. Hij heeft iedere dag genoten van de samenwerking met Honda maar na volgend jaar komt er een einde aan de samenwerking. Natuurlijk heeft het team respect voor de beslissing.

Het verlaten van Honda heeft ook grote gevolgen voor AlphaTauri. In de laatste jaren behaalde het team samen met Honda drie podiumplaatsen. In 2019 wist Honda samen met AlphaTauri zowel Kvyat als Gasly op het podium te krijgen. Kvyat eindigde als derde in de Grand Prix van Duitsland en Gasly eindigde als tweede in de Grand Prix van Brazilië. In 2020 werd het succes nog groter. Gasly wist in de Honda aangedreven AplhaTauri de Grand Prix van Italië te winnen. Na al deze successen zal ook AlphaTauri op zoek moeten naar een nieuwe motorleverancier.

Franz Tost heeft aangegeven een erg goede relatie te hebben opgebouwd met Honda. “Het is erg jammer dat Honda heeft besloten uit de Formule 1 te stappen. Zeker als je kijkt naar de stappen die ze hebben gezet in korte tijd. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen nog mooie resultaten gaan behalen dit seizoen en volgend seizoen.” Net als Red Bull respecteert ook AlphaTauri de beslissing. Het team wil Honda bedanken voor de goede samenwerking. “Het zal niet makkelijk worden om een motorleverancier als Honda te vinden.”