Renger van der Zande over zijn aankomende GT Challenge race

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Renger van der Zande vooruit op zijn weekend in de Intercontinental GT Challenge. Renger rijdt dit weekend op Indianapolis en hij hoopt op een goed resultaat. Het is een relatief klein maar erg competitief veld.

“We gaan dit weekend weer racen, afgelopen weekend nog in Mid-Ohio en nu hier in Indianapolis. We rijden hier voor het team van Honda. Samen met Mario Farnbacher en Dane Cameron. Ik rijd altijd tegen Dane in het IMSA kampioenschap in de prototype auto’s en hier zijn we met een GT3 auto. Het is een volledig fabrieksteam. Mario, Dane en ik hebben vorig jaar in Spa ook een vijfde plek behaald tijdens de 24 uur. Dat was een mooi resultaat.”

“Hier doen op zich niet heel veel auto’s mee maar de competitie is wel heel sterk. Het is toch een soort wereldkampioenschap voor de GT’s. We rijden in Bathurst, Spa, Indianapolis, Suzuka en dan nog Kyalami aan het eind van het jaar dus een mooi kampioenschap over de hele wereld. Ik ben benieuwd, ik start de vrije training en zaterdag hebben we nog een kwalificatie. En dan op zondag natuurlijk de race. We gaan het zien en ik houd jullie op de hoogte.”

De hele update van Renger van der Zande is te horen op Grand Prix Radio.