Nicky Catsburg over winst in 24u Nürburgring

(c) wikiwand.com

Nicky Catsburg won op zondag de 24 uur van de Nürburgring in zijn BMW M6. ‘Het grootste deel van de fans was er helaas niet bij maar dat maakt het goede gevoel er niet minder om.’ Aldus Catsburg.

De race stond in het teken van lastige omstandigheden. Het was erg koud en de neerslag was zeer wisselvallig, wat de bandenkeuze voor de participanten erg lastig maakte. ‘Heel veel mensen gingen in de fout, en je moest af en toe echt onder de limiet rijden.’ Zo legt Catsburg uit.

‘Het was echt heel erg lastig, heel erg koud.’ Gaat Catsburg verder. ‘Maar uiteindelijk hebben we geen fouten gemaakt en wisten we de race te winnen.’ BMW wist de 24 uurs race op de Nordschleife in 2010 voor het laatst te winnen. ‘We hebben het al jaren geprobeerd met de M6 en het is nu eindelijk in de laatste jaren van deze auto gelukt. Ontzettend gaaf.’ Zo sluit Catsburg af.