Van der Zande na podium op Mid-Ohio: “Wat een intens circuit”

Renger van der Zande mocht afgelopen weekend het podium betreden nadat hij derde werd tijdens de IMSA race op de Mid-Ohio Sports Car Course. Een goed resultaat voor van der Zande die met de behaalde punten zijn leiding in het kampioenschap behoudt.

Voor zo’n twintig ronden wist van der Zande de ‘veel snellere’ Acura van Montaya achter zich te houden totdat de Columbiaan er toch aan voorbij kwam. Een aantal ronden later spinde diezelfde Montoya echter waardoor de Cadillac coureur weer op koers lag voor een podium. ‘Ik zag al een aantal keer wat stof opduiken bij het insturen van bocht 1 en uiteindelijk resulteerde dat in een spin toen hij net iets te wijd de bocht in ging.’

De leider in het kampioenschap is erg uitgesproken over het circuit van Mid-Ohio. ‘Ik heb genoten, wat een intens circuit. Ik moest haast aan het zuurstof aan het eind van de race. Het voelde als een heel lange wedstrijd ondanks dat het maar twee uur en veertig minuten duurde. Dat kwam omdat er erg weinig grip is op het circuit en je dus constant aan het glijden bent.’

‘Puntje bij paaltje een goed resultaat.’ Zo vat van der Zande het mooi samen. De leiding in het kampioenschap blijft dus behouden. Het gat tot de nummer twee is echter maar vier punten dus er kan nog van alles gebeuren. De volgende IMSA race is in Atlanta, waar er tien uur lang geracet zal worden. Van der Zande zelf gaat daarvoor alweer aan de bak, in Indianapolis, waar hij zal rijden in een GT3 auto van Honda.

De hele audio-update van Renger van der Zande is te beluisteren op Grand Prix Radio.