Pérez zou ‘ongetwijfeld’ ja zeggen tegen Red Bull

(c) Racing Point F1 Team

Nu bekend is geworden dat Sebastian Vettel volgend jaar voor Aston Martin gaat rijden, moet Sergio Pérez op zoek naar een ander team. Ondanks dat er al vorderingen schijnen te zijn in onderhandelingen met Haas is Pérez niet vies van het nodige geflirt met Red Bull.

Op de vraag of hij naast Max Verstappen zou willen zitten in 2021 antwoordde Pérez; ‘Zonder twijfel, het is een erg goed team dat de komende jaren zal meestrijden om de titel.’ Verder geeft hij aan dat er vorderingen zijn in de gesprekken met Haas, maar dat niemand haast heeft en men het rustig aan wil doen.

Sergio Pérez zit momenteel zonder contract voor 2021 nadat Vettel zijn plek innam door te tekenen voor Racing Point, wat vanaf volgend jaar omgedoopt zal worden tot Aston Martin. Pérez rijdt al sinds 2011 in de Formule 1. Hij deed dat voor teams als Sauber, McLaren, Force India en nu dus Racing Point.

Om nog even terug te komen op de mogelijke overstap naar Red Bull, het contracteren van Pérez moet ook aantrekkelijk zijn voor Red Bull zelf. Alex Albon weet dit seizoen niet te overtuigen en is veel langzamer dan teamgenoot Max Verstappen. Met Pérez zou het Oostenrijkse team een ervaren rijder binnenhalen die meermaals op het podium wist te komen met auto’s die daar eigenlijk niet voor gebouwd waren.