Verstappen: “Tevreden dat we de Mercedessen hebben gesplit”

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen wist tijdens de Grand Prix van Rusland na twee nulscores op rij weer het podium te behalen. De Nederlander kende een probleemloze race en stuurde zijn Red Bull naar een solide tweede plaats, achter racewinnaar Valtteri Bottas. Verstappen toonde zich na afloop van de race tevreden: “Ben blij met dit resultaat na die twee uitvalbeurten.”

Verstappen kwam wat moeizaam weg van zijn startplaats en in plaats van de Mercedessen aan te vallen, zag hij Bottas en Ricciardo aan zich voorbij komen. “Er was gewoon heel weinig grip aan deze kant van de baan, dus dat heeft me wel wat gekost. De eerste paar bochten waren wel interessant, want ik moest de alternatieve route nemen door de chicane. Gelukkig kwam ik daar zonder problemen doorheen.”

De Nederlander pakte oud-teamgenoot Ricciardo echter alweer snel terug en bleef Bottas de hele race volgen. “Na de herstart was ik wat trager op de medium banden en had ik wat problemen met de balans. Toen we eenmaal op de harde band reden waren we wat competitiever, dus daar ben ik blij mee. We kunnen er tevreden mee zijn dat we de Mercedessen gesplit hebben.”

Verstappen kwam na zijn pitstop weer voor Lewis Hamilton de baan op. De Nederlander voelde echter geen moment de druk van achteren. “We reden gewoon onze eigen race. Zij zijn op zich sneller, maar ik heb er alles aan gedaan om het gat onder controle te houden.”

Voor Verstappen betekende het podium ook eindelijk weer een goed resultaat, na uitvalbeurten in Monza en Mugello. De Nederlander toont zich dan ook tevreden: “Ik ben uiteraard blij met dit resultaat, vooral na die twee nulscores. We hebben weer een flink aantal punten gescoord.”