Hamilton: “Ben boos dat ik straf krijg voor zoiets onbenulligs”

(c) Mercedes

Lewis Hamilton kende een moeizame zondag in Sotsji. De Brit werd door de wedstrijdleiding bestraft voor twee proefstarts die hij op de verkeerde plaats maakte en moest dat bekopen met een tijdstraf van tien seconden. De wereldkampioen kwam dan ook niet verder dan de derde plaats. “Het ging best goed, dus het is vooral die straf die roet in het eten gooide.”

Het was een weekend om snel te vergeten voor Hamilton. Tijdens de kwalificatie moest hij in een rommelig tweede deel van de kwalificatie de zachte banden monteren om zich op het nippertje naar Q3 te rijden. Daardoor moest de Mercedes-coureur op die band starten, terwijl zijn concurrenten Bottas en Verstappen op het medium rubber vertrokken. Hamilton zag dit voorafgaand aan de wedstrijd al als strategisch nadeel, maar kon een overwinning uit zijn gedachten zetten nadat hij twee keer een vijf seconden tijdstraf kreeg voor het maken van een proefstart op een verkeerde plaats.

“Ik weet niet of ik het wel gered had zonder die straffen. Op de zachte band ging het best goed, dus het is vooral die straf die roet in het eten gooide”, aldus Hamilton na afloop tegenover Ziggo Sport. “We kwamen naar mijn mening ook iets te vroeg binnen. Ik snap niet waarom dat gebeurde, dus dat gaan we analyseren.”

Hamilton geeft aan vooral teleurgesteld en boos te zijn over zijn straf. “Ik kan absoluut tegen mijn verlies als ik niet goed zou hebben gereden, maar niet bij zoiets onbenulligs. Dit is denk de eerste keer dat iemand hier twee keer een straf voor heeft gekregen. Het is goed om hierover in gesprek te gaan.”