FIA scherpt regels podiumceremonie aan

(c) Mercedes

De FIA verbiedt de Formule 1-coureurs om na afloop van de race andere kleding dan hun eigen race overall te dragen. De nieuwe richtlijn volgt op de actie van Lewis Hamilton waarbij hij na afloop van de Toscaanse Grand Prix een t-shirt met een verwijzing naar de door politiegeweld om het leven gekomen Breonna Taylor droeg.

De actie van Hamilton maakte de nodige tongen los in de Formule 1-wereld. Politiek geladen boodschappen zijn immers niet toegestaan in de sport. De FIA besloot de actie van de Brit niet verder te onderzoeken, maar scherpt nu de richtlijnen rondom de podiumceremonie wel verder aan.

De FIA meldt dat de top drie zich na afloop van de wedstrijd en op het podium aan nieuwe regels moet houden. De coureurs moeten gekleed zijn in hun team overall en deze moet gesloten zijn tot aan de nek en mag niet opengeritst worden.

Tijdens de tv-interviews en de persconferentie na afloop van de race geldt voor alle coureurs dat ze enkel hun team overall mogen dragen. Het is voor de coureurs nog wel toegestaan om voorafgaand aan de race een t-shirt met een boodschap te dragen of om tijdens het volkslied te knielen.