Bottas blij met eerste overwinning sinds seizoensopener

(c) Mercedes

Valtteri Bottas boekte op het circuit van Sotsji zijn tweede overwinning van het seizoen. Het was voor de Fin alweer acht races geleden dat hij op de hoogste trede van het podium mocht stappen. “Het voelt goed om weer een race te winnen.”

Bottas sloot na de start aan bij teamgenoot Hamilton. In de tweede bocht gingen de teamgenoten zij aan zij, maar de Fin kon Hamilton net niet passeren. “Ik probeerde hem in de tweede bocht in te halen, want de start is immers je eerste kans. Er vloog echter een soort bij tegen mijn vizier aan in de remzone, dus ik zag mijn rempunt niet goed en schoot iets te ver door. Maar ik wist dat het een lange race zou worden en uiteraard had Lewis een straf. Zodra ik in vrije lucht reed was het een geweldige race en had ik alles onder controle.”

Na de pitstops controleerde Bottas de wedstrijd en hield hij Verstappen eenvoudig achter zich. Op de vraag of de Mercedes-coureur onder druk stond van de Nederlander, antwoordt Bottas negatief: “Nee eigenlijk niet, want ik wist hij niet zo veel kansen zou krijgen. Maar je ziet dat je nooit moet opgeven. Het voelt goed om weer een race te winnen, want het was een tijd terug.”

Bottas verkleint door zijn overwinning de achterstand op Hamilton in de WK-stand naar 44 punten. De Fin geeft de strijd om het het kampioenschap dan ook niet op: “Nu moet ik het momentum vasthouden en kijken of ik punten kan inlopen op Lewis, want er zijn nog aardig wat races te gaan. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Ik blijf pushen en zie wel waar dit eindigt.”