Wolff: ”Ferrari zou mij niet accepteren als CEO van F1”

(c) Mercedes AMG F1

Toto Wolff erkent dat hij verkennende gesprekken heeft gevoerd om de opvolger te worden van Chase Carey, maar geeft aan dat het daar altijd bij is gebleven. Dat meldt Motorsport zaterdagochtend. De teambaas van Mercedes denkt dat Ferrari het niet geaccepteerd zou hebben, als hij de nieuwe CEO van de Formule 1 was geworden. 

”Ik denk dat iedereen weet dat er beginnende gesprekken zijn geweest met Greg Maffei, CEO van Liberty Media, maar dat is niet verdergegaan”, begint Wolff. ”We schieten goed op en ik respecteer wat Greg heeft bereikt. Maar ik ben graag bij Mercedes. Ik heb ondervonden dat ik hou van de stopwatch, van het competitieve aspect en van het racen. Ik moet mezelf elke dag in de arm knijpen dat ik mede-eigenaar van het team ben met Mercedes. Uiteindelijk zou het toch niet door zijn gegaan, want dat zou Ferrari niet geaccepteerd hebben.”

Wolff is blij met de komst van Domenicali, die teambaas is geweest van Ferrari, als opvolger van Chase Carey en begrijpt de bezwaren uit het Ferrari-kamp.

”Ferrari had het recht en dat respecteer ik ook. Ik had wellicht hetzelfde gedacht. Maar goed, uiteindelijk moet je de beste man hebben om de sport te runnen en ik denk dat ze die vandaag hebben. Stefano is een topper”, besluit Wolff.