Grosjean: Er zijn opties buiten Formule 1

(c) Haas F1

Romain Grosjean heeft aangegeven dat hij opties heeft buiten de Formule 1 als hij zijn stoeltje bij Haas verliest. De opties zouden de Formule E en het WEC zijn.

Het contract van Romain Grosjean loopt na dit seizoen af. De Fransman heeft nog niet verlengd, en er lijken kapers op de kust te zijn. Sergio Pérez wordt namelijk in verband gebracht met Haas, maar Guenther Steiner gaf aan dat de keuze nog niet is gemaakt. Grosjean hoopt zijn contract te verlengen, maar vertelde Autosport dat hij ook opties heeft buiten de Formule 1.

“Het is duidelijk dat er niet veel stoeltjes over zijn in de Formule 1, en er zijn veel kandidaten, dus ik begrijp de opstelling van Haas wel”, vertelde Grosjean. “Het is volkomen logisch dat ze geen haast hebben. Maar ik denk ook niet dat ik haast heb. Er zijn ook elders opties, die interessant kunnen zijn. Maar de Formule 1 is natuurlijk de Formule 1. We komen net uit Mugello, en als je met deze auto’s op Mugello rijdt, denk je ja het is absoluut uniek waar ik in rijd. De Formule 1 is in dat opzicht nog steeds erg aantrekkelijk. Het zal even duren. We zitten nog vroeg in het jaar en we hebben nog veel races te gaan, dus van mijn kant is er geen haast”, legt de Fransman uit.

Grosjean gaf aan vooral interesse te hebben in de Formule E en het WEC. “In Amerika is IndyCar natuurlijk een prachtig kampioenschap, maar ik ben niet echt een fan van ovals. Ze maken me zelfs bang, dus ik wil niet echt graag ovals rijden. Ik denk echter dat de Hypercars in de toekomst in de 24 uur van Le Mans en in het World Endurance Championship leuk kunnen zijn. Formule E is ook zeker een optie. Er zijn daar een aantal goede coureurs en een aantal goede teams”, aldus Grosjean.