Verstappen: Sotsji niet ons beste circuit

Max Verstappen
(c) Red Bull Racing

De tiende Formule 1 race van het seizoen wordt dit weekend verreden op het Sotsji Autodrom. Max Verstappen verwacht dat het een lastig weekend wordt voor Red Bull.

Red Bull heeft in het verleden geen goede resultaten behaald op het circuit in de Russische badplaats. Het beste resultaat in Sotsji, de vierde plek, werd vorig jaar behaald door Verstappen. De Limburger denkt dat het ook dit weekend lastig gaat worden voor Red Bull. “Het gaat niet makkelijk worden in Sotsji. Het is niet het beste circuit voor ons, en de concurrentie zal dicht op ons staan. Het is een circuit waar je niet echt makkelijk kan inhalen, dus hopelijk hoeven we bijna niemand in te halen en kunnen we een goed resultaat behalen”, vertelde Verstappen in de Red Bull preview.

Teamgenoot Alexander Albon behaald op Mugello zijn eerste podiumfinish, en kijkt optimistisch vooruit naar de Grand Prix in Sotsji. “We komen dichterbij Mercedes. Op papier was Mugello een goed circuit voor ons, maar we maken elk weekend stappen met de auto. We gaan nu naar circuits waar meer downforce nodig is, en daar moeten wij sterker zijn. Sotsji is niet echt een goed circuit voor ons, maar je weet niet precies wat je kan verwachten. We gaan dus optimistisch naar Sotsji”, besluit Albon.