Abiteboul gefrustreerd om vertrek Ricciardo naar McLaren

Abiteboul Grand Prix Oostenrijk 2020
(c) Renault F1

Cyril Abiteboul heeft aangegeven dat hij gefrustreerd is om het vertrek van Daniel Ricciardo, nu het team grote progressie aan het maken is. Ricciardo maakt de overstap naar McLaren. Hij vervangt Carlos Sainz die naar Ferrari verkast.

”Wederzijds vertrouwen, eenheid en toewijding zijn meer dan ooit kritische waarden voor een fabrieksteam”, vertelt Abiteboul aan Motorsport.com.”

Op het moment dat de overgang van Ricciardo naar McLaren bekend werd gemaakt, was de Fransman gefrustreerd. Hij wist namelijk dat er updates aankwamen, waardoor er nu veel progressie is gemaakt. Die progressie kwam te laat om Ricciardo aan boord te houden.

”Ik denk dat iedereen de frustratie en mijn eigen frustratie heeft kunnen voelen toen het werd aangekondigd. En laten we eerlijk zijn. Ik had het gevoel dat deze vooruitgang eraan zat te komen, dat het team een ​​stap vooruit had gezet en dat de auto beter zou zijn. Bovendien zat er nog veel meer in de pijplijn. Ricciardo had toen nog niet met die updates gereden. Ik kende de cijfers, maar het probleem is dat het alleen maar cijfers zijn. Daniel is erg emotioneel, maar hij heeft duidelijk een stap voorwaarts gemaakt. Hij heeft enorm veel vertrouwen gewonnen in de auto.”

Abiteboul geeft aan dat Renault coureurs wil die voor de lange termijn bij het team verbonden blijven, zodat het team echt kan groeien.

”Het is echt waar dat wanneer je van coureur verandert, je een stap terug doet voordat je een stap vooruit zet”, zei Abiteboul. “We zien dat dit jaar en het is iets dat we in de toekomst graag zouden willen doen: duidelijkheid en stabiliteit brengen. Omdat het eerste jaar altijd een investering is voor de komende jaren. We hebben dus langere periodes nodig met onze chauffeurs als we stappen voorwaarts willen maken”, besluit hij.