Vettel is niet te spreken over reversed grid plan

Sebastian Vettel vindt het een slecht idee om de ‘reversed grid’ te introduceren in de Formule 1. 

Het plan om ‘reversed grid’ kwalificatie races te houden, werd eerder dit jaar afgeschoten door de Formule 1 teams. Men zag het niet zitten om een race te rijden waarbij de startgrid wordt bepaald door de stand in het kampioenschap om te draaien. Ross Brawn, managing en technical director van de Formule 1, heeft na de Italiaanse Grand Prix echter aangegeven dat het plan heroverwogen moet worden. Volgens Brawn zorgde de door elkaar gegooide volgorde voor een zeer spannende race op Monza.

Sebastian Vettel is nog steeds geen fan van het idee. “Ik denk dat het helemaal verkeerd is”, vertelt de Duitser aan Autosport. “Als je die kant op gaat, dan is dat duidelijk het bewijs dat je er niet in geslaagd bent om met regels of middelen te komen die het veld dichter bij elkaar brengen en het racen op het circuit verbeteren. Ter herinnering, we hadden nieuwe regels voor de voorvleugel. Die regels hebben iedereen een fortuin gekost, maar hebben uiteindelijk op het gebied van racen weinig veranderd”, verwijst Vettel naar de regelwijziging in 2019.

Volgens de viervoudig wereldkampioen moet men sowieso oppassen met het bedenken van regels om de show te verbeteren. “Ik denk gewoon dat het tegen de basis van sport en competitie is. Als een sportman denk ik dat ik, hoewel ik anderen natuurlijk niet graag zie winnen, het moet accepteren dat anderen winnen wanneer zij het beter doen. Daarom denk ik dat het in de naam van de sport verkeerd zou zijn om dingen op die manier te veranderen”, aldus de Duitser.