Jeroen Bleekemolen kijkt uit naar unieke 24 uur van Le Mans

Jeroen Bleekemolen

Jeroen Bleekemolen kijkt voor Grand Prix Radio vooruit naar een unieke editie van de 24 uur van Le Mans. De legendarische race wordt dit weekend verreden.

Normaal gesproken wordt de 24 uur van Le Mans verreden in het tweede weekend van juni. Door de corona pandemie is echter alles anders en wordt de race verreden op 19 en 20 september. “Dit is één keer eerder voorgekomen in de geschiedenis van de race”, vertelt Bleekemolen. “Het is dus uniek, maar helemaal uniek is dat er geen fans bij zijn. Dat is heel erg gek. In de paddock is het nog best druk omdat er veel teams, 59 in totaal, meedoen. Er zijn dus veel mensen aan het werk hier, maar verder is er helemaal niks. Geen hospitality van de teams en zelfs het reuzenrad is niet opgebouwd.”

Le Mans blijft volgens Bleekemolen speciaal, ondanks het ontbreken van de fans. “Op het moment dat je op het circuit bent, merk je toch wel weer het speciale van Le Mans. Er is een hele goede sfeer, iedereen heeft er heel veel zin in, en iedereen is uiteraard blij om weer te racen”, legt hij enthousiast uit. Bleekemolen denkt daarnaast dat hij en zijn teamgenoten er goed bij kunnen zitten op Le Mans. “We moeten nog beginnen, maar ik denk dat we een goede kans hebben om mee te doen. Vorig jaar hebben we natuurlijk de race gewonnen maar werden we achteraf gediskwalificeerd. Dit jaar gaan we er gewoon weer voor, kijken of we kunnen pushen.”

De Nederlander geeft wel aan dat het geen gemakkelijke opgave wordt om te winnen. “De competitie is enorm, ik rij nu voor Project One in een Porsche samen met dezelfde teamgenoten Ben Keating en Felipe Fraga. Er zijn bovendien heel veel auto’s in onze klasse en heel veel snelle teams en rijders. Het wordt zeker geen makkie dus, maar dat maakt het uiteindelijk alleen maar leuker als het lukt. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in”, besluit Bleekemolen.

Jeroen Bleekemolen en teamgenoten