Albon blij met eerste podium: “Hard voor moeten vechten”

Alexander Albon heeft na de race aangegeven erg blij te zijn met zijn podium. “Het was vandaag allesbehalve makkelijk, we hebben er echt voor moeten vechten. Het voelt goed om hier te staan.”

“Het voelt heel goed. Het heeft lang geduurd om hier te komen. Het was vandaag alles behalve makkelijk, we hebben er hard voor moeten vechten. Achteraf ben ik erg blij, ik kan weer ademhalen. Het voelt goed hier te staan.”

Op de vraag of het fysiek in de auto nog zwaar was antwoordde Albon dat het wel meeviel: “Ik had eigenlijk verwacht dat het zwaarder zou zijn. We hadden natuurlijk wel twee rode vlaggen, dus dat werkte mee. De tweede sector is wel brutaal, daar voelde je de G-krachten wel. Voor de rest denk ik dat er meer adrenaline in mijn lichaam omging dan enig anders. Ik ben erg tevreden.”

https://twitter.com/redbullracing/status/1305179024382099456

“De gevechten op de baan waren ook gaaf. We hadden geen goede start, dus de meeste inhaalacties moesten op de baan gebeuren. We weten dat onze wagen erg goed is onder het remmen, dus dat was geen probleem.”

Albon staat door zijn derde plek nu op de vijfde plek in het kampioenschap, twee punten achter Lando Norris.