Renault wordt volgend seizoen Alpine F1 team

door Hidde Wissels
03e3-d74f-2c3a-4ae693ea41c7_560b24676edb73b98a2ab14f0fc3247fe374446c

Het Formule 1 team van Renault wordt volgend seizoen gerebrand als Alpine F1 team. De sporttak van het Franse automerk maakt daarmee na successen in het langeafstandsracen en het rally zijn entree in de koningsklasse van de autosport.

De geruchten over het hernoemen van het Formule 1 team naar Alpine hingen al langere tijd in de lucht. Volgens Renault wil het met Alpine de Franse kleuren terugbrengen op de grid. Het team lijkt daarmee ook meteen een nieuwe kleurstelling voor het volgende seizoen aan te kondigen. Alpine F1 zal met de Renault E-TECH motoren blijven rijden. Fernando Alonso werd eerder gepresenteerd als vervanger van de naar McLaren vertrekkende Ricciardo.

Luca De Meo, CEO van Groupe Renault zegt: “Alpine is een schitterend merk, sterk en krachtig, dat een glimlach op het gezicht brengt van de fans. Met de toetreding van Alpine in ‘s werelds meest prestigieuze autosportklasse continueren we ons avontuur in deze sport. Alpine neemt zijn merkwaarden mee naar de F1 paddock: elegantie, vindingrijkheid en lef.”

Renault teambaas Cyril Abiteboul voegt daar aan toe: “Deze verandering komt op een sleutelmoment voor het team en de sport. Alpine brengt een nieuwe betekenis, nieuwe waarden en kleuren mee naar de paddock. De nieuwe sportieve en financiële regels zullen zorgen voor een eerlijkere sport. Met de intreding van het budgetplafond kunnen teams op hun sportieve prestaties worden afgerekend. Alpine heeft alles in huis om mee te doen voor de overwinning.”

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden