IndyCar voegt double-header Mid-Ohio aan kalender toe

(c) IndyCar SERIES

De IndyCar series heeft twee races op Mid-Ohio toegevoegd aan de kalender. De coureurs komen in het weekend van 12 en 13 september al in actie.

De double-header op Mid-Ohio stond eigenlijk gepland in augustus, maar werd vanwege het coronavirus uitgesteld. De promotor van de race, Green Savoree Racing Promotions, zag eerder de wedstrijden in Toronto en Portland afgelast worden. Het laten plaatsvinden van de races in Mid-Ohio, mét publiek, was daarom van groot belang voor de Amerikaanse raceklasse.

Met de twee toegevoegde races op Mid-Ohio komt het seizoenstotaal op 14 wedstrijden. De coureurs reizen ook nog voor een double-header af naar de Indianapolis road course, om het seizoen af te sluiten op het stratencircuit in St. Petersburg. Scott Dixon lijkt op weg naar zijn zesde IndyCar titel. Hij verdedigt een voorsprong van 96 punten op regerend kampioen Josef Newgarden. Rinus van Kalmthout bezet de 13e plaats in het kampioenschap.