Porsche Supercup: Güven wint onbedreigd, Ten Voorde vijfde

Ayhancan Güven heeft de Porsche Supercup op Spa-Francorchamps gewonnen. Dylan Pereira werd tweede en neemt de leiding in het kampioenschap over van Larry ten Voorde.

Ayhancan Güven kwam goed weg van de eerste startplek en behield de leiding. Larry ten Voorde, leider in het kampioenschap, haalde na de eerste ronde Leon Köhler in voor de vijfde plek. De twee raakten elkaar in Eau Rouge waardoor Köhler weg zakte in het veld. Köhler viel uiteindelijk uit. Güven, Jaxon Evans, Dylan Pereira en Florian Latore sloegen een klein gat met Ten voorde. De Nederlander kwam ondertussen onder druk te staan van landgenoot Jaap van Lagen.

De twee Nederlanders vonden in ronde zeven de aansluiting bij de leiders. Een ronde later werd Marius Nakken door Adam Eteki in bocht 1 in de rondte getikt. Eteki liep hierdoor een lekke band op. Loek Hartog, de zeventienjarige Nederlander die pas voor de tweede keer in actie komt in de Porsche Supercup, reed hierdoor op de tiende plek. Teamgenoten Evans en Pereira gingen ondertussen met elkaar de strijd aan voor de tweede plek. Evans blokkeerde aan het einde van de Kemmel straight waardoor Pereira de tweede plek overnam. Evans verloor later ook nog een plek aan Latore.

Pereira voerde in de laatste ronde nog de druk op bij Güven, maar de Turk behield de leiding. Pereira finishte als tweede, en Latore werd derde. Ten Voorde kwam als vijfde over de finish. Andere Nederlanders in de top tien waren van Lagen op de zesde plek, Max van Splunteren op de de achtste plek en Hartog op de tiende plek. Pereira neemt door zijn tweede plek de leiding in het kampioenschap over van Ten Voorde. De Luxemburger heeft een voorsprong van vier punten. Het kampioenschap wordt daarom volgende week beslist op Monza.