Tsunoda gaat voor AlphaTauri testen

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull protegé Yuki Tsunoda zal tijdens de rookie test in Abu Dhabi voor AlphaTauri zijn eerste Formule 1-meters gaan maken. De test vindt plaats na afloop van het huidige seizoen.

Tsunoda is de huidige nummer vier van het Formule 2-kampioenschap. De Japanner scoorde in Silverstone zijn eerste overwinning van het seizoen en maakte indruk met onder andere een pole position voor de races in Oostenrijk en Spa-Francorchamps. Zijn goede resultaten worden nu dus beloond met een test in Abu Dhabi.

AlphaTauri teambaas Franz Tost bevestigt dat de 20-jarige Tsunoda later dit jaar zijn debuut zal maken tijdens de rookie test: “Ik ben niet alleen onder de indruk van zijn races in de Formule 2, maar ook van zijn prestatie vorig seizoen in de Formule 3. Hij is een uitstekende coureur en heeft alles in zich om een succesvolle Formule 1-coureur te worden. Uiteraard zal hij namens ons team de young driver test voor zijn rekening nemen.”

Dankzij de steun die Tsunoda geniet van Honda, is hij tevens een belangrijke kandidaat voor een toekomstig stoeltje bij AlphaTauri. Tost laat weten dat die mogelijkheid zich wellicht volgend jaar al voordoet: “Of hij volgend jaar voor ons rijdt hangt af van de beslissing van Red Bull en of hij een superlicentie weet te bemachtigen. Als hij zo doorgaat zoals nu bezig is, dan zie ik hem bij de eerste drie of vier in het kampioenschap eindigen en zal de superlicentie geen probleem zijn. En dan zien we het wel verder.”