Tweede GP Bahrein wordt verreden met andere layout

(c) Formula1.com

Spannend nieuws! De tweede Grand Prix van Bahrein zal met een andere track layout verreden worden. Daarnaast zal de race in het donker plaatsvinden. Zo maakte de Formule 1 vrijdagochtend bekend. 

Het circuit in Bahrein heeft verschillende mogelijke layouts die gebruikt kunnen worden. De eerste Formule 1-race zal nog met de ‘gewone’ layout verreden worden. De tweede Grand Prix zal men echter gebruik maken van de zogenaamde ‘outer track’. De baan is dan zo’n 3,5 kilometer lang. Deze layout is daarmee de op één na kortste van de kalender. Alleen de layout van Monaco is korter.

De rode layout is de ‘gewone’ de groene layout is de ‘outer track’. (c) Formula1.com

De Formule 1 verwacht dan ook dat de kwalificatierondjes enorm snel zullen zijn. Men rekent zelfs op kwalificatietijden die onder de 55 seconden liggen. In de race zullen de rondetijden volgens de Formule 1 rond en misschien zelfs onder één minuut uitkomen.

Daarnaast zal de tweede Grand Prix volledig in het donker verreden worden, wat altijd extra bijzonder is. De Grands Prix van Bahrein zullen in de weekenden van 27 november en 4 december verreden worden.

Lees ook: Grand Prix van België VT1: Bottas snelste, Verstappen 3de