Mercedes coureurs verwachten spannende kwalificatie

De eerste twee vrije trainingen zitten erop en het lijkt erop dat de teams erg dicht bij elkaar zitten. Ook Hamilton en Bottas is het opgevallen dat de concurrentie stappen heeft gemaakt. Hamilton heeft aangegeven dat de auto erg goed aanvoelde terwijl Bottas nog enkele dingen wil verbeteren.

Lewis Hamilton heeft na afloop van de eerste twee vrije trainingen aangegeven dat de auto over het algemeen erg goed aanvoelde. Hamilton is blij dat het niet echt geregend heeft omdat ze nu meer tijd op de baan hadden. De Brit gaf ook aan dat Spa één van de mooiste circuits op de wereld is om op te rijden en dat hij daarom ook een erg leuke dag heeft gehad. Het viel Lewis op dat het veld dichter bij elkaar zat. De Red Bulls lijken een stuk sneller maar ook Racing Point zit Mercedes op de hielen. Ook houdt de zesvoudig wereldkampioen Ricciardo goed in de gaten die er vandaag ook bijstond. Uiteindelijk ziet hij de toenemende concurrentie alleen maar als uitdaging.

Valtteri Bottas heeft aangegeven nog niet helemaal tevreden te zijn met de auto. De auto was in de eerste sessie erg goed maar in de tweede sessie ging het een stuk minder volgens de Fin. Hij geeft wel aan dat zijn ronde ook niet perfect was. Ook heeft hij aangegeven dat de auto de hele dag veel onderstuur had. Bottas verwacht dan ook dat met een betere balans in de auto de rondetijden vanzelf beter worden. Net als Lewis is het ook Valtteri opgevallen dat het veld dichter bij elkaar zit. De Mercedes coureur geeft aan dat er wel vaker een team op vrijdag dichter bij staat maar zo dicht bij heeft hij het nog niet gezien. Bottas heeft er vertrouwen in dat hij met zijn team nog stappen kan zetten. De vraag is alleen in hoeverre de andere teams dat ook nog kunnen.