Grand Prix van België VT2: Verstappen snelste voor Ricciardo en Hamilton

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen was tijdens de tweede vrije training van de Grand Prix van België nipt de snelste. Daniel Ricciardo en Lewis Hamilton reden respectievelijk de tweede en derde tijd op het circuit van Spa-Francorchamps.

De tweede vrije training kwam langzaam op gang omdat een deel van de baan nog moest opdrogen. Antonio Giovinazzi ging na ruim tien minuten als eerste coureur de baan op. De Italiaan had tijd in te halen nadat hij de eerste vrije training miste door een technisch probleem. Toen bleek dat de baan droog genoeg was, kwamen de andere coureurs ook snel op het circuit. De coureurs maakten tijdens het eerste deel van de training gebruik van de harde of medium band. Max Verstappen was in dit deel van de training de snelste. De Nederlander was op de medium band drie tienden sneller dan Valtteri Bottas, Lance Stroll en Sergio Pérez. Lewis Hamilton zat op iets minder dan drie tienden afstand van Verstappen, maar maakte wel gebruik van de harde band.

Met nog drie kwartier te gaan, kwam voor het eerst de zachte band tevoorschijn. De zachte band werd in dit deel van de training vooral gebruikt voor één snelle ronde. Verstappen was tijdens deze zogenoemde kwalificatie simulatie opnieuw de snelste. Met een tijd van 1:43.774 was hij slechts vijf honderdsten sneller dan oud-teamgenoot Daniel Ricciardo in de Renault. Hamilton reed de derde tijd en bleef binnen een tiende van een seconde van de tijd van de Nederlander. Het onderlinge verschil tijdens de kwalificatie simulatie was erg klein, want de top elf zat binnen een seconde.

Ondertussen verliep de training voor Ferrari dramatisch. Charles Leclerc reed de vijftiende tijd, terwijl Sebastian Vettel de zeventiende tijd neerzette. Voor Haas, dat gebruik maakt van Ferrari motoren, was de vrijdagmiddag ook geen succes. Beide auto’s stonden namelijk ruim een uur in de garage. Met nog een klein half uur te gaan kwamen Romain Grosjean en Kevin Magnussen de baan op om, net als de andere coureurs, een long run te doen. De long runs werden echter verstoord door een virtual safety car die werd veroorzaakt door het stilvallen van de auto van Ricciardo. Tien minuten later werd zelfs kort de rode vlag gezwaaid. In bocht 1 moest een losgekomen reclamebord opgeruimd worden. De coureurs moesten hierdoor naar de pitsstraat, wat voor sommige coureurs de mogelijkheid bood om van banden te wisselen.

De tijden werden echter niet meer verbeterd. Verstappen was dus de snelste man in de tweede vrije training, gevolgd door Ricciardo en Hamilton.