Bas Koeten Racing neemt deel aan de Porsche Supercup op Spa

Het Nederlandse Bas Koeten Racing verschijnt dit weekend met twee auto’s aan de start van de Porsche Supercup op Circuit Spa-Francorchamps. De twee Porsches worden bestuurd door jongelingen Loek Hartog en Maxime Oosten. 

Dankzij twee wildcards mag het raceteam uit Westwoud met twee Porsche 991 GT3 Cup auto’s deelnemen aan de Porsche Supercup-race op Circuit Spa-Francorchamps. De auto’s worden bestuurd door de zeventienjarige Loek Hartog en de zestienjarige Maxime Oosten. Hartog nam vorige jaar op Spa-Francorchamps al eens deel aan de Porsche Supercup, maar teamgenoot Oosten maakt dit weekend zijn debuut in het voorprogramma van de Formule 1. Oosten zal dit weekend de jongste Nederlander worden die ooit aan de start van een Porsche Supercup race verscheen.

Bas Koeten kijkt uit naar het weekend op Spa-Francorchamps. “Afgelopen weekend hebben we met beide heren getraind op Circuit Zolder en de resultaten waren veelbelovend. Het zal niet gemakkelijk worden om op te boksen tegen coureurs die al meer dan 10 jaar ervaring hebben in snelle GT auto’s, maar team en rijders zijn extreem gretig”, vertelt Koeten. “De Porsche Mobil 1 Supercup is qua cupracen het hoogst haalbare in de internationale autosport. Een privilege om erbij te kunnen zijn als deelnemend team.”

Debutant Oosten verwacht net als Koeten stevige competitie. “Ik heb er enorm veel zin in. Dit is een waanzinnig evenement om aan deel te gaan nemen. Ik weet dat de competitie intens zal zijn, zeker met zoveel pro-rijders, dus ik verwacht te moeten vechten voor mijn positie. Dat is autosport!” Teamgenoot Hartog neemt dit weekend voor de tweede keer deel aan de Porsche Supercup op Spa-Francorchamps en is duidelijk over zijn doel voor volgend seizoen. “Mijn doel is om volgend jaar het totale Supercup-kampioenschap mee te doen, en daarin ook bovenin mee te rijden. Op deze manier groei ik daar naartoe”, vertelt de zeventienjarige.

De Porsche Supercup op Spa-Francorchamps is zondag 30 augustus vanaf 12:10 uur te zien op ZiggoSport.