BREAKING: Dit is de nieuwe naam van Circuit Zandvoort

(c) Circuit Zandvoort

Het hoge woord is er eindelijk uit! Het circuit van Zandvoort waar volgend jaar voor het eerst sinds 1985 de Dutch Grand Prix verreden zal worden, heeft een nieuwe naam gekregen. De racebaan gaat voortaan onder de naam CM.com Circuit Zandvoort door het leven.

Deze nieuwe naam verwijst naar de sponsor CM.com. Een van de sponsoren die het mogelijk heeft gemaakt om de Formule 1 weer naar Zandvoort te halen. Het circuit krijgt geen overheidsfinanciering, waardoor de support van sponsoren essentieel is.

(c) Red Bull Content Pool

De nieuwe naam van het circuit werd woensdagmiddag gedeeld met de op Zandvoort aanwezige pers. Dat gebeurde tijdens de speciaal georganiseerde media update waarbij ook Grand Prix Radio aanwezig was.

Uitgebouwde pitboxen en de Champions Lounge

Verder kreeg de pers de nieuwe uitgebouwde pitboxen te zien. Ook het portable ziekenhuis, race control en de Champions Lounge waren te bewonderen. Als laatste werd er meer informatie gedeeld over de status van de Grade 1-licentie. Dat is de verplichte licentie die een circuit moet krijgen om een Formule 1-race te mogen houden. Deze licentie ontvangt men normaal gesproken van de FIA.

Benieuwd hoe een rondje Zandvoort eruitziet? In de onderstaande video analyseert Robert Doornbos de vernieuwde baan.

Nu alles zo goed als af is, kunnen we alleen nog maar vol verwachting uitkijken naar de Dutch Grand Prix van 2021. Wanneer het spektakel volgend jaar in Nederland plaats zal vinden is nog niet bekend.

Lees ook: Renault trekt protest tegen straf Racing Point in